vrijdag 3 juli 2015

Bestaat er nog een sociaal-democratie in Europa? En in Nederland?

Arie Glebbeek attendeerde me vanochtend op het bericht Compassie met Griekse bevolking van Henk Nijboer, woordvoerder Financiën van de PvdA Tweede-Kamerfractie.

Volg de link en lees het en krijg met mij de indruk dat de PvdA in zijn maag zit met het huidige beleid dat de Europese machthebbers voeren ten opzichte van Griekenland. En dus ook met het beeld dat in de persoon van Jeroen Dijsselbloem naar buiten komt van de volstrekte teloorgang van de sociaal-democratie.

Commentaar van Arie:
Hoi Henk,
Kijk dit eens: de PvdA voelde zich kennelijk geroepen om naar de leden toe het Dijsselbloembeeld wat bij te stellen. Er zullen wel bezorgde signalen en gemor uit de achterban komen - en terecht. Opvallend is het rookgordijn dat wordt opgetrokken. Alsof het in de botsing met de Grieken om de belastingontwijking en het zwarte circuit zou gaan. En alsof Tsipras c.s. die niet zouden willen aanpakken (maar daarvoor geen reële steun uit de EU krijgen). Een curieus staaltje 'framing'.
Groetjes, Arie
Voor de goede orde: Arie is voor zover ik weet nog altijd PvdA-lid.

Nee, ik al lang niet meer.

Dit bericht van Henk Nijboer was kennelijk nodig om de achterban gerust te stellen. Dat het ook voor de opstelling van de PvdA iets uitmaakt, nee, dat zal er wel niet in zitten.

En natuurlijk bestaat er nog een sociaal-democratie in Europa! In Griekenland namelijk, want het programma van Syriza is ronduit sociaal-democratisch van karakter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten