donderdag 16 augustus 2012

Economen die bezuinigingen adviseerden komen daar nu op terug

Economen die in 2010 de regering-Cameron in een open brief adviseerden om zo gauw mogelijk zoveel mogelijk te gaan bezuinigen, komen daar nu op terug. Zie de link onderaan dit bericht. Hoewel een enkeling volhoudt dat hij in 2010 gelijk had, vinden ze het nu de hoogste tijd voor een U-bocht. Ze zijn verbaasd dat Osborne, de minister van financiën, niet gebruik maakt van de historisch lage rente om geld te lenen ten behoeve van investeringen in de infrastructuur. Neem Danny Quah van de London School of Economics:
So, have I changed my mind since signing the letter? Yes. Because circumstances have changed.
En David Newberry van Cambridge University:
Paul Krugman boeken - Stop deze despressie nuIt was necessary to cut current expenditure but, given the poor state of Britain's publicly funded infrastructure and the looming recession, the necessary counterpart (taught us by Keynes in the Great Depression whose length we have now exceeded) is to increase public investment expenditure even if this worsened the short-run public deficit.
Laten economen in Nederland nog wat van zich horen, nu de verkiezingen naderen? Ik zag gisteren, eindelijk, de Nederlandse vertaling van Krugmans Stop This Depression Now! in de boekhandel liggen.

New Statesman - Exclusive: Osborne's supporters turn on him:

'via Blog this'

Geen opmerkingen: