donderdag 30 augustus 2012

Wat is er met de Nederlandse politiek aan de hand? Iedereen doet mee aan de bezuinigingszeepbel

Ewald Engelen wijst er in de Groene Amsterdammer op dat alle partijen meedoen aan de bezuinigingsgekte. Nou ja, behalve die vreselijke PVV. Zie de link onderaan.

Ik heb het voor de zekerheid nog even nagekeken in de verkiezingsprogramma's van de Partij van de Arbeid en de SP. De PvdA zoekt het vooral in de aanbodkant en geeft er geen blijk van door te hebben dat we, in ieder geval op de korte termijn, vooral een vraagprobleem hebben. Wie zijn die economische adviseurs van de PvdA? (Zie ook nog even hier.) En de SP gaat er zonder omhaal van woorden van uit dat bezuinigingen noodzakelijk zijn. Ja, dan kan het gebeuren dat een partij als de PVV het meest keynesiaanse programma van iedereen heeft.

Wat is er met de Nederlandse politiek aan de hand? Zo weinig zelfstandig nadenken en zo weinig geïnformeerdheid. Ja, het is om wanhopig van te worden.

Trouwens, voor ik het vergeet: "Merel" wijst mij er op, zie de opmerkingen bij dit bericht, dat de nieuwe partij Libdem (Liberaal Democratische Partij) niet meedoet aan de bezuinigingszeepbel. Dat klopt. Een citaat van de website www.libdem.nl:
LibDem vindt dat je in een recessie niet geforceerd moet bezuinigen. Niets doen is beter dan bezuinigen. LibDem doet daarom geen voorstellen voor bezuinigingen. Wanneer de groei aantrekt, zal het begrotingstekort van de overheid vanzelf  teruglopen. Wel is het natuurlijk belangrijk om de efficiency bij de overheid te verbeteren, dat moet altijd. Dat houdt echter niet in dat a priori bezuinigingen moeten worden ingeboekt. Deze visie van LibDem wordt door veel verstandige economen onderschreven, zoals Nobelprijswinnaar Paul Krugman en het Britse blad The Economist.
De Groene Amsterdammer - Zesspalt:

'via Blog this'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten