vrijdag 9 november 2012

Wat goed is om in Duitsland aan de macht te blijven, is een tragedie voor de Grieken - New York Times

De New York Times wijst er in het commentaar van vandaag op dat zo langzamerhand iedereen weet dat nog meer bezuinigen in Griekenland de problemen alleen maar erger maakt. De gewone Grieken verliezen hun vertrouwen in de politiek. De Griekse volksvertegenwoordigers weten het, maar denken niet anders te kunnen dan de eisen van de Troika in te willigen. En zelfs de meeste schuldeisers beseffen dat nog meer bezuinigen niet de oplossing is.
Maar tot nu toe zijn ze niet bereid om de leider van Europa's grootste economie, de Duitse kanselier Angela Merkel, uit te dagen, die er in volhardt te geloven dat alleen economische bestraffing Griekenland er toe zal brengen om te hervormen.
Het kan in Duitsland, waar mevrouw Merkel volgend jaar verkozen moet worden, een winnende politieke formule zijn. Maar het is een onmetelijke, en een onmetelijk onnodige, tragedie voor de Grieken. 
En in Nederland heeft de PvdA zich voluit bekeerd tot de "collectieve psychose" (Witteveen) van de bezuinigingszeepbel en verklaart de nieuwe (PvdA-)minister van financiën Jeroen Dijsselbloem dat hij zich in Europa net zo hard (en net zo dom) zal opstellen als zijn voorganger Jan Kees de Jager. Waarom? Ook om aan de macht te kunnen komen? Of uit overtuiging? Maar dat moet dan de overtuiging zijn van de niet goed geïnformeerde amateurs.

Greece Drinks the Hemlock - NYTimes.com:

'via Blog this'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten