donderdag 18 april 2013

Werkloosheid gestegen naar ruim 8 procent

De werkloosheid in ons land stijgt door en is in maart opgelopen tot 8,1 procent. Zie onderaan de link naar het persbericht van het CBS. Uit dat bericht:
Drie maanden geleden was nog 7,2 procent van de beroepsbevolking werkloos. In het eerste kwartaal van 2013 kwamen er gemiddeld 24 duizend werklozen per maand bij.
De stijging in de afgelopen drie maanden was het sterkst bij 25- tot 45-jarigen. In die leeftijdsgroep kwamen er per maand gemiddeld 11 duizend werklozen bij. De werkloosheid onder 45-plussers nam per maand met 8 duizend toe, bij jongeren tot 25 jaar met 4 duizend.
En onze politici gaan door met het voeren van een beleid waarbij de werkloosheid slechts een afgeleide is van de doelstelling van het terugdringen van het begrotingstekort. In plaats van dat het bereiken en handhaven van volledige werkgelegenheid een doel op zich is. En dat hoort het te zijn. Niet alleen omdat dat economisch gezien verstandig is. Want: zorg voor volledige werkgelegenheid, dan zorgt de overheidsbegroting voor zichzelf (u weet wel, Keynes). Maar ook vanwege de grote ellende voor de werklozen, voor hen die met werkloosheid bedreigd worden en voor hun kinderen. Zie Het kwaad van werkloosheid. Over prioriteiten van politiek leiders.

CBS - Werkloosheid gestegen naar ruim 8 procent - Persbericht:

'via Blog this'

1 opmerking:

  1. Blijven schokkende cijfers, ben ook erg benieuwd naar de hoogte van de verborgen werkeloosheid. En naar de consequenties van het sociaal akkoord, bijvoorbeeld dat straks na 2 jaar al een vast contract moet worden aangeboden, in plaats van na 3 jaar. Naar mijn mening gaat dit averechts werken.

    BeantwoordenVerwijderen