zondag 13 maart 2022

Zondagochtendmuziek - Roomful of Teeth perform Caroline Shaw's 'Partita for 8 Voices' ...

Gisteravond besloot de Amerikaanse groep Roomful ot Teeth zijn tournee door Nederland en België met een optreden in TivoliVredenburg. 

Met David Langs The Little Match Girl Passion, op teksten uit Het meisje met de zwavelstokjes van Hans Christiaan Andersen, de Matthäus-Passion en het evangelie van Matthäus. Over het lijden, kun je wel zeggen. Ik hoorde het voor het eerst en was diep onder de indruk.

Maar daarna voerden ze de Partita for 8 Voices uit van Caroline Shaw. Nu op een dag na een jaar geleden besteedde ik daar aandacht aan, maar met een nu niet meer werkende link naar het ballet A simple piece dat op die muziek is gemaakt door Demi Volpi. Hier kun je een deel van dat ballet bekijken

Dit is een uitvoering van die Partita van zes jaar geleden, met Roomful of Teeth in een iets andere samenstelling dan gisteravond, in Vancouver, Canada.

De groep werd in 2009 opgericht op initiatief van het Massachusetts Museum of Contemporary Art (MASS MoCa) in North Adams, Massachusetts. Jaren geleden waren we daar en ik moest zo nu en dan aan die unieke plek denken.

Geen opmerkingen: