woensdag 31 oktober 2012

Stiglitz pessimistisch over herstel eurozone - interview - Bloomberg

Joseph Stiglitz wordt in Turkije geïnterviewd over de eurocrisis, de Amerikaanse economie en de opkomende economieën. Zie de link hieronder.

Hij is heel pessimistisch over de kans op economisch herstel in de eurozone. De zuidelijke landen kunnen weinig tot niets doen om er weer boven op te komen zolang de noordelijke landen blijven geloven dat het opleggen van meer bezuinigingen, en het doorgaan met zelf bezuinigen, de oplossing is. En zolang ze blijven volhouden dat een gemeenschappelijk depositogarantiestelsel en een gemeenschappelijke schuldresolutie alleen op de langere termijn mogelijk zijn. Juist het ontbreken er van is een oorzaak van de huidige problemen.

En hoewel de Europese leiders nu al een jaar geleden verklaarden dat "naast de bezuinigingen" ook bevordering van economische groei noodzakelijk was, is daar nog helemaal niets van terechtgekomen.

En het lijkt me dat de eerste berichten over de plannen van de nieuwe regering in Nederland weinig aanleiding geven om te denken dat er iets in deze toestand verandert.

Stiglitz `Very Pessimistic' on Euro-Zone Recovery: Video - Bloomberg:

'via Blog this'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten