maandag 4 maart 2013

Verbazend dat mensen die niet op de hoogte zijn, zo goed denken te weten wat er moet gebeuren. En nog verbazender dat ze aan het roer staan - Paul Krugman - Cockroaches at the European Commission

Het is weer eens tijd om Paul Krugman aan het woord te laten. Hij gaat in op de al veel aangehaalde uitspraak van eurocommissaris Ollie Rehn, die heeft gezegd dat Keynes in de huidige omstandigheden zelf ook geen Keynesiaan zou zijn. Omdat de overheidsschulden nu veel hoger zijn dan in de jaren 30. En bij zulke hoge schulden "kun je niet nog meer schulden maken". Maar dat is helemaal niet waar. Die schulden waren toen torenhoog. En iedereen kan dat weten. Krugman linkt naar een blogbericht uit december 2011 (!), met een grafiek die hij nog maar eens laat zien. Hij besluit met (in mijn vertaling):
Het verbazende is hoe mensen die noch de theorie noch de geschiedenis kennen, er volstrekt van overtuigd zijn dat ze weten wat ze in de huidige crisis moeten doen; en hoe hun vertrouwen in hun eigen voorschriften zelfs niet is gaan wankelen door het feit dat ze het tot nu toe in alles bij het verkeerde eind hebben gehad. Maar wat natuurlijk nog meer verbaast, is dat deze mensen aan het roer staan.
Verbazing, ik vind het nog zacht uitgedrukt. Verbijsterend!

Cockroaches at the European Commission - NYTimes.com:

'via Blog this'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten