zondag 23 maart 2014

Muziek voor de zondagochtend - Bill Evans Trio on Jazz 625 FULL

Dat kon "toen" nog: ruim een uur lang het Bill Evans trio op een gewone televisiezender. Wanneer en waar zal dit precies geweest zijn, vroeg ik me af. Na wat zoeken: in 1965 of daaromtrent.

Bill Evans speelde mee op het beroemd geworden album Kind of Blue met Miles Davis. Lang had hij zijn eigen trio. Eerst met Scott LaFaro op de bas en Paul Motian op de drums. Hier met Chuck Israels (bas) en Larry Bunker (drums). Scott LaFaro kwam in 1961 op 25-jarige leeftijd om bij een auto-ongeluk.

Grappig om te ontdekken dat de stiefvader van die Chuck Israels, de zanger Mordecai Baumann, samen met Hans Eissler opgetreden heeft. En dat Paul Robeson en Pete Seeger daar kind aan huis waren. En ook dat Chuck zelf samen met het Kronos Quartet in 1984 een cd heeft opgenomen en een jaar later met Rosemary Clooney. Niet dat je er iets aan hebt, maar het zijn interessante weetjes.

Net zo als dit: een oplettende kijker heeft opgemerkt dat op 1:04:20 John Le Mesurier (Sergeant Wilson in Dad's Army) in het publiek op de voorste rij blijkt te zitten.

Geen opmerkingen: