woensdag 19 december 2012

Op de goede weg: Economie krimpt verder. Tijd voor cynisme en spotternij!

De nieuwste raming en de economische vooruitzichten van het Centraal Planbureau zijn vandaag verschenen. Zie de link onderaan. Een samenvatting van het persbericht:
De economie krimpt verder, ook in 2013, als gevolg van het geringe consumentenvertrouwen, bezuinigingen en strenge kredietvoorwaarden. In feite krimpt de Nederlandse economie al anderhalf jaar. De werkloosheid loopt verder op naar 6 procent in 2013. Dit werkt door op de overheidsfinanciën. Het eurogebied is in recessie, met naar verwachting een economische krimp van een half procent in 2012 en een kwart procent in 2013. Ondanks diverse maatregelen die de structurele kracht vergroten, presteert de Nederlandse economie in vergelijking met andere eurolanden teleurstellend.
We mogen onze handen dichtknijpen met zulke knappe economische koppen aan het roer in Europa en vooral in Nederland. Als we Rutte-I en Rutte-II niet hadden gehad, nou dan waren we er vast veel slechter aan toe geweest. Nee, dat bezuinigen in een tijd van balansrecessie, dat is precies de goede weg om uit de crisis te komen. Maar goed dat we niet naar die economen als Bas Jacobs, Johan Witteveen, Harry Verbon en Rolf Schöndorff hebben geluisterd. En maar goed dat we ook niet van plan zijn dat te gaan doen.

Ja, het is de hoogste tijd voor cynisme en spotternij!

Economie krimpt, begrotingstekort naar 3,3% in 2013 | www.cpb.nl:

'via Blog this'

Geen opmerkingen: